"نگاه زن" منعکس کنندۀ نگاهی نو  زنان افغان                           .

هیلاری کلینتون، زنی با سیاست های آهنین

مروری بر سرگذشت زندگی سیاسی هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا

 

"هیلاری رودهام کلینتون" نام آشنایی برای مردم جهان مخصوصا مردم افغانستان است. او در رقابت های سخت انتخاباتی در مقابل حریفان خود تلاش های زیادی را به خرچ داد و نفوذ فوق العاده خود را در میان مردم امریکا بوجود آورد. با پیروزی باراک اوباما وی با مهارت سیاسی با سیاست های رقیب پیشین خود همنوا و خود را وارد میدان سیاست های بین المللی نمود، وزارت امور خارجه مسوولیتی بود که اوباما به وی تفویض نموده و عملا این زن سیاسی با درایت خاص خویش توانست موفقیت دیگری را از آن خود نماید. خانم کلینتون فرد نا آشنا به سیاست نبود وی در سالهای ریاست جمهوری همسرش بیل کلینتون و حتی قبل از آن بصورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیرات فراوانی بالای سیاست های داخلی و خارجی دولت امریکا داشته است. او در زندگی شخصی خویش عاشقانه اما با تدبیر عمل مینماید، روابط اجتماعی اش  در سطح عالی بوده و ارتباطش با طیف های متعدد مردم بی آلایش و همراه با صمیمیت است. او زنی بافهم، کاردان و سیاستمدار است. منطق بالای سیاسی وی سبب گشت که دموکرات ها نگاه ویژه ای به وی بعنوان یک سیاستمدار آهنین داشته باشد. در اینجا بصورت مختصر به کرونولوژی زندگی سیاسی هیلاری کلینتون میپردازیم؛

 هیلاری کلینتون  متولد ۲۶ اکتبر ۱۹۴۷ در ایالت ایلینوی و اکنون وزیر امور خارجه امریکا است.

وی فرزند نخست دروتی و هیو رودهام بود. هیلاری و برادرانش تونی وهیو در بریج پارک در حومه شهر شیکاگو در ایالت ایلینوی رشد یافت.

بعد از پایان تحصیلات در کالج ولزلی در ۱۹۶۹ او وارد مکتب حقوق پوهنتون ییل شد، و در این مکان برای نخستین بار با بیل کلینتون آشنا شد. او در سال ۱۹۷۳ دکترای حقوق را از همین پوهنتون دریافت کرد.

بعد از مدتی در آرکانزاس در کنار بیل کلینتون که فعالیت زیادی را برای تبدیل شدن به یک سیاست‌مدار حرفه‌ای آغاز کرده بود مشغول شد.

بیل کلینتون وهیلاری در سال ۱۹۷۵ با هم ازدواج کردند. هیلاری در سال ۱۹۷۶ عضو هیت علمی پوهنحی حقوق پوهنتون آرکانسا و همچنین عضو موسسه حقوقی (Rose law) شد.

در سال ۱۹۷۴ در اوج رسوایی واتر گیت، هیلاری بعنوان دستیار کمیته قضایی کاخ سفید که پیرامون ریچارد نیکسون تحقیق می‌کرد مشغول کار شد. در سال ۱۹۸۰ بیل و هیلاری صاحب دختری به نام چلسی شدند.

در این موقع همسرش بیل کلینتون بعنوان لوی ثارنوال و بعد از مدتی فرماندار آرکانزاس انتخاب شد هیلاری به مدت ۱۲ سال بانوی اول آرکانزاس بود. او همچنین هوادارسرسخت تامین رفاه برای کودکان و آموزش وپرورش مناسب و استاندرد بود.

با انتخاب بیل کلینتون بعنوان ریی جمهور؛ هیلاری بانوی اول کشور شد. او همچنان فعالیتهای عام المنفعه خود را ادامه داد در سال ۱۹۹۳ مسئول گروه ویژه با نام (Health Care Reform) که وظیفه اصلاحاتی را در بخش سلامت جامعه را بر عهده داشت انتخاب شد.

در سال ۲۰۰۰ هیلاری کلینتون بعنوان سناتور ایالت نیویارک انتخاب شد او یکی از اولین زنان منتخب در مجلس سنای ایالات متحده امریکا بود.

خانم هیلاری از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۱ صاحب‌خانهٔ کاخ سفید و بانوی نخست ایالات متحده بود. پیش از آن وی سمت بانوی نخست ایالت آرکانزاس را نیز داشت و در آن ایالت وکیلی مهم به شمار می‌رفت.

وی تحصیل کرده پوهنتون ییل بوده و از اعضای میانه‌روی حزب دموکرات ایالات متحده امریکا است.


وی پس از یک مبارزه انتخاباتی درون حزبی که ۱۸ ماه به طول انجامید، در تاریخ جون۲۰۰۸ اعلام کرد که به تلاش‌های خود برای احراز سمت اولین رئیس جمهور زن امریکا پایان داده است و از باراک اوباما برای احراز مقام ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا حمایت کرد.

در اول دسمبر سال ۲۰۰۸ باراک اوباما به‌طور رسمی هیلاری کلینتون را به عنوان وزیرخارجه دولت خود معرفی کرد.

وی در سفر ماه می ۲۰۰۹ پرزیدنت اوباما به خاورمیانه در بازدید از مسجدی در مصر با احترام به فرهنگ اسلامی، چادربه سر کرد.

هیلاری کلینتون سفرهای متعددی به افغانستان داشته است. او در روابط سیاسی خود با افغانستان بسیار جدی بود در مراسم معرفی حامد کرزی به عنوان ریییس جمهور انتخابی برای بار دوم اشتراک نمود. وی چهرۀ آشنایی برای جهان و افغانستان است. استراتیژی اوباما در مورد افغانستان را دنبال کرده و مباحث جدی در مورد افغانستان و منطقه را ارائه نموده است.

 

 

 

 


گزارش تخلف
بعدی